Inschrijffomulier zomertrainingen 2020

Ook dit jaar weer een ruim trainingsaanbod.


Trainen bij Súd West vraagt veel van voorjager hond en trainer. Wij zoeken dan ook naar een gezamenlijke doelstelling en zo mogelijk een click bij het indelen van trainingsgroepjes
Centraal staat de houding van voorjager en hond. Wij zijn geen voorstander van corrigeren al is dat wat anders dan het continu belonen.
De trainers proberen een oefening zo uit te zetten dat het maken van fouten bijna onmogelijk is.
Voor een trainer is het zoeken naar de aanleg, ervaring maar ook de motivatie van de hond om zo samen met de voorjager een training tot een succes te maken. Vandaar dat de groepjes klein ( 5 a 6 honden) zijn. Sommige ervaren dit als een privé training in een groep.

Dit jaar zijn er cursussen voor jagers zowel beginnend als gevorderde groepen.

Zo is er een groep voor jonge honden vanaf 1 jaar, die al eerder bij ons hebben getraind, zij krijgen een brede  standaard training.

We zijn ook van plan een groep te maken voor de Jachtpraktijk / MAP, die een brede training krijgen. Daarbij wordt in beperkte mate dan ook wild gebruikt.

Er is dit jaar weer een groep die gaat trainen voor de standaard jachthondenproef. Voor deze groep zijn er 2 test-proeven dagen.

Nieuw in de zomertrainingen zijn de kortlopende workshops op de woensdagavond in de maanden april, mei en juni. Daarna op de dinsdagavonden. De thema’s van de workshops zijn o.a. Komen 2.0 / Volgen, Steadiness / dirigeren, schotangst en schotvast zijn. In de loop van de zomer kunnen nog andere workshops aangeboden worden.

De inschrijving starten nu, maar wanneer de lessen daadwerkelijk kunnen starten hangt af van de situatie en regelgeving rond de corona-crisis. Ondertussen zitten wij thuis, maar niet stil en zoeken naar oplossingen om toch wat te trainen door middel van online-filmpjes, werken met groepjes van 2 of 3 deelnemers, maar dan eens per 2 weken …

Op de website in het tabblad Nieuws is dit het beste te volgen.

De data voor een paar workshops zijn, ijs en weder,  al bekend:

Komen 2.0 / volgen        :    6/5, 15/5, 20/5

Steadiness / Dirigeren   :    3/6, 10/6, 17/6

Schotangst                     :   24/6, 1/7, 8/7 (onder voorbehoud)

Schotvast                            :

Heb je niet eerder bij ons getraind vermeld dan vooral waar en hoe lang je getraind hebt.

De inschrijving start op het moment dat het inschrijfformulier op de site zichtbaar is.

NU DUS. Nu start de inschrijving!

Na je inschrijving ontvang je zo snel mogelijk een reactie van ons. De trainingen starten wanneer de situatie dit toelaat en gaan door tot week 37 (7 september 2020).

De uiteindelijke plaatsing in de groepen wordt bepaald door de trainers, zij weten welke honden (en voorjagers) een goed mix maken om een prettige en succesvolle training te realiseren. Na een ca. 2 lessen kan de trainer adviseren dat het verstandig is, in het belang van de hond en/of de voorjager, naar een andere groep te gaan.