Vanaf begin januari 2020 starten de winterworkshops. Via de mail wordt u deze week geïnformeerd over de plaatsing en locatie. Deze locatie wordt verder via de App gecommuniceerd. Ook krijgt u van de trainer een code om bij het ledendeel van de website te kunnen komen voor o.a. de route naar de locaties.

Ook dit jaar hebben wij weer een aantal workshops op het programma staan.

Een kennismaking met het veldwerk voor mensen die eens wat anders willen. Voorwaarde is dat de honden wel onder appél moeten staan.

Zweetwerk voor zowel beginnende  als de meer ervaren speurders.

Er is een speciale jonge honden training en verder geldt dat bij een aantal workshops jonge honden voorgaan.

Ook voor het eerste seizoen bieden we een workshop kennismaking Schot aan. Op drie zaterdagen gaan de, vooral jonge honden, wennen aan het schot.

Voor deze workshop en eventuele meer nieuwe workshops komen in januari 2020 meer informatie en een nieuwe inschrijfmogelijkheid.

Een  workshops bestaan uit 3 trainingen. Het heeft geen zin voor een workshop in te schrijven, wanneer  je nu al weet dat je op één van de drie dagen verhinderd bent. De data zijn gekozen in overleg met de desbetreffende trainers. Daarbij heeft de trainer een reserve dag vastgelegd. Deze wordt gebruikt als door (weers)omstandigheden een van de dat uitvalt.

Leden  die het afgelopen seizoen getraind hebben gaan voor. En vol is vol.

Inschrijven voor meerdere workshops kan, maar de kans dat je alle workshops gaat volgen is klein. Schrijf in op de workshop die je echt wilt volgen.

 

Zweetwerk beginners

Zweet is een ander woord voor bloed…. Bloed dat je kunt vinden wanneer een dier aangereden of aangeschoten is. Tijdens deze workshop leren wij voorjager en hond  een spoor te volgen. Kortom een speurtocht voor hond en voorjager.

‘Wat is speuren?   Kort weg  ‘Zoeken naar……..’

Wat kan je o.a. verwachten.

  • Aanleren van een ritueel aan de start van  een spoor.
  • Leggen van een bingo spoor
  • Lopen van een vers gedruppeld spoor
  • Spoor over verschillende ondergronden
  • Spoor met verleidingsspoor
  • Leren lezen van je hond m.v. mimiek, oren, houding, staart en soms geluid geeft hond signalen af aan omgeving.
  • Het begrijpen van deze signalen is ook bij speuren erg belangrijk!

Data:  2 en 23 februari, 22 maart. Reserve-dag in overleg.

Bij grote belangstelling komt er een 2e workshop.

Data: 8 februari, 22 februari en 29 februari.

 

Zweetwerk gevorderden

Voor leden die al enige ervaring hebben in het uitzetten en lopen van sporen. Naast zweet wordt er ook gebruik gemaakt van sporen, verwijzingen en andere merktekens.

Aanzet voor is het uitzetten en lopen van F sporen ( 12 tot 24 uur oude sporen).

Data:  21 maart en 4 april

Kennismaking veldwerk

Tijdens deze dagen leren we de hond “lezen” We kijken hoe de hond goed gebruik maakt van de wind. Samen met de voorjager probeert de hond wild te vinden( en voor te staan) Voorstaande Jachthonden die eens wat anders willen.

Startbijeenkomst voor geïnteresseerden op zondag 19 januari, Alleen de voorjagers (dus geen honden mee!). Deze bijeenkomst staat los van de workshop en is ook open voor iedereen die meer wil weten over hoe honden werken met de wind, hoe de verschillende rassen hiermee omgaan, de verschillen tussen staanders en retrievers hierin tot uiting komen en nog veel meer.

Daarna begint de workshop voor de leden die daadwerkelijk het veldwerk willen proberen!!

Data: 8 maart en 22 maart.

 

Jonge honden wintertraining.

Daar waar de puppygroepen van het  afgelopen seizoen zijn geëindigd, gaan de jonge honden verder. 2x per maand, start middel januari. De eerste data op de vrijdagen zijn bekend:

10 en 31 januari en 28 februari, reserve: 13 maart.

Workshop kennismaking schot, deze workshop gaat niet door wegens beperkte aanmelding.

In deze workshop, altijd op zaterdag, maken de voorjagers samen met hun hond kennis met het schot. Hoe zorg je er voor dat de hond zonder angst en goed reageert op het schot.

Data: 18 januari, 8 en 22 februari, reserve: 21 maart