De inschrijving is gesloten!!!!

Alle lessen en workshops zijn volgeboekt. De eerst volgende mogelijkheid om in te schrijven zal wintertraining zijn!

Dit jaar zijn er weer de zomertrainingen.


Trainen bij Súd West vraagt veel van voorjager hond en trainer. Wij zoeken dan ook naar een gezamenlijke doelstelling en zo mogelijk een klik bij het indelen van trainingsgroepjes
Centraal staat de houding van voorjager en hond. Wij zijn geen voorstander van corrigeren of continue belonen, de is een balans tussen ‘het leuk maken voor de hond en voorjager’ en duidelijk maken wat er gedaan moet worden.
De trainers proberen een oefening zo uit te zetten dat het maken van fouten bijna onmogelijk is.
Voor een trainer is het zoeken naar de aanleg, ervaring maar ook de motivatie van de hond om zo samen met de gemotiveerde voorjager een training tot een succes te maken. Vandaar dat de groepjes klein ( 5 à 6 honden) zijn. Sommige ervaren dit als een privé training in een groep.

Dit jaar zijn er cursussen voor jagers en trainingsmogelijkheden voor zowel beginnend als gevorderde voorjagers die zelf niet jagen maar wel graag met een jachthond willen trainen.

Op dinsdagavond start er een groep met jonge honden.

Op woensdag is er een groep voor de Friese rassen. De trainingen worden in blokken aangeboden, een soort workshops van 3 à 4 avonden. Het programma zal o.a. een workshop zwemmen bevatten.

De donderdagavond staat in het teken van workshops voor alle rassen en niveaus, denk hierbij aan blokken verloren zoeken (beginners en gevorderden), Dirigeren, Markeren!

Op de vrijdagochtend is er een puppygroep actief, aansluitend gaat dit verder als jonge honden-groep. Daar voor kan aangemeld worden, indien daar ruimte vrijkomt.

Op vrijdagavond is gereserveerd voor de staanders. Tijdens deze zomertraining houden we vooral rekening met de werkwijze van de staanders.

 (Niveau) Jonge honden,

In deze training staan de honden centraal, die (net) niet het niveau van jonge honden hebben gehaald. Dit kan verschillende redenen hebben. Het is aan de trainers om bij het indelen hier rekening mee te houden.

De workshops op de woensdag – en donderdagavond 

De workshops kunnen los van elkaar worden gevolgd. Dit kom je ook tegen op het inschrijfformulier. Je moet je dus per workshop inschrijven. Hier geldt niet de regel dat je bij 3x afwezig geen toegang meer hebt. Uiteraard loop je bij het missen van een les (en dus ook het bijbehorende “huiswerk”) erg achter en dat kun je haast niet meer inhalen. Bedenk dus bij het aanmelden dat je genoemde data echt aanwezig kunt zijn.

 

De woensdagavond

Deze workshops zijn vooral bedoeld voor de Friese rassen, zij hebben net een andere aanpak nodig dan andere rassen. Hier komen in workshops de volgende onderwerpen aan de orde: Apporteren en netjes afgeven, Steadiness, Apport uit het water, overzwemmen Zwemmen over water, maar ook Aangelijnd en los volgen.

Workshop 1

3 trainingen Aangelijnd & los volgen, Steadiness

20 april en 4, 11 mei.

Prijs € 30

Workshop 2

3 trainingen Apporteren en netjes afgeven

18 mei en 1, 8 juni

Prijs € 30

Workshop 3

3 trainingen Zwemmen en overzwemmen

15, 22 en 30 juni

Prijs € 30

Workshop 4

4 trainingen Apport over water en uit het water

6, 13 juli en 31 aug en 7  sept

Prijs € 45

 

De donderdagavond

Deze workshops bevatten de modules die toewerken naar de SJP (Standaardjachthonden Proeven)

Workshop 1

3 trainingen verloren zoeken beginners.

14, 28 april en 12 mei.

Prijs € 30

Workshop 2

3 trainingen verloren zoeken gevorderden.

19 mei en 2, 9 juni

Prijs € 30

Workshop 3

3 trainingen Dirigeren beginners.

16, 23 en 30 juni

Prijs € 30

Workshop 4

4 trainingen Dirigeren gevorderden.

7, 21 juli en 4, 18 aug

Prijs € 45

Workshop 5

4 trainingen Combinatie workshop MAP / Workingtest

Markeren geschakeld met verloren zoeken en wateropdrachten.

11, 25 augustus en 1, 8 september.

Prijs € 45

De trainingen

Wanneer de trainingen worden gegeven vind je terug op het aanmeldingsformulier! Bij de keuze zie je ook de bijbehorende avond(en).

Heb je niet eerder bij ons getraind vermeld dan bij de aanmelding waar en hoe lang je getraind hebt.

De kosten

Bij de eerst training van het jaar betaalt iedereen lidmaatschapskosten, €15. Heb je al een training/workshop in 2022 gedaan, heb je daar als het goed is, ook je lidmaatschapskosten betaald. Geef dit indien nodig aan bij je trainer!

De kosten voor de trainingen op de dinsdagavond, vrijdagavond bedragen: €95 (excl. lidmaatschapskosten)

De kosten voor de woensdagavond en donderdagavond zijn bij de verschillende workshops genoteerd.

De kosten op de vrijdagochtend (Puppy-training) bedragen € 65 (incl. lidmaatschap) en de kosten op de vrijdagochtend Jonge Honden bedragen € 95

De inschrijving start op het moment dat het inschrijfformulier op de site zichtbaar is.

NU DUS. Nu start de inschrijving!

Na je inschrijving ontvang je zo snel mogelijk een reactie van ons. De trainingen starten onder voorbehoud in de week van 11 april en gaan door tot week 36 (5 september 2022).

De uiteindelijke plaatsing in de groepen wordt bepaald door de trainers, zij weten welke honden (en voorjagers) een goed mix maken om een prettige en succesvolle training te realiseren. Na een ca. 2 lessen kan de trainer adviseren dat het verstandig is, in het belang van de hond en/of de voorjager, naar een andere groep te gaan.

Het aantal lessen is om verschillende redenen beperkt, daardoor kan er een wachtlijst ontstaan. Het is daarom belangrijk om te vermelden dat je deelname aan de training vervalt als 3x niet aanwezig bent op de training. Deze plaats wordt dan opgevuld door iemand van de wachtlijst.