De inschrijving voor de zomertraining 2023 is gesloten. De groepen zijn volgeboekt. Verdere inschrijvingen worden niet meer in behandeling genomen!

Dit jaar zijn er weer de zomertrainingen

Trainen bij Súd West vraagt veel van voorjager hond en trainer. Wij zoeken dan ook naar een gezamenlijke doelstelling en zo mogelijk een click bij het indelen van trainingsgroepjes
Centraal staat de houding van voorjager en hond. Wij zijn geen voorstander van corrigeren, al is dat wat anders dan het continu belonen.
De trainers proberen een oefening zo uit te zetten dat het maken van fouten bijna onmogelijk is.
Voor een trainer is het zoeken naar de aanleg, ervaring maar ook de motivatie van de hond om zo samen met de voorjager een training tot een succes te maken. Vandaar dat we over het algemeen in kleine groepjes trainen. Sommige ervaren dit als een privé training in een groep.

Dit jaar zijn er cursussen voor jagers en trainingsmogelijkheden voor zowel beginnend als gevorderde voorjagers die zelf niet jagen maar wel graag met een jachthond willen trainen.

Op maandagavond is er een jagers groep. Leden worden voor deze groep uitgenodigd door de trainers.

De dinsdagavond is open voor retrievers, op twee niveaus.

op de woensdagavond zijn er twee groepen, de PROEVEN groep en een groep voor jonge honden en Friese rassen.

De vrijdagavond is gereserveerd voor een open groep, bedoeld voor jonge honden vanaf anderhalf jaar.

De trainingen

Heb je niet eerder bij ons getraind vermeld dan bij de aanmelding waar en hoe lang je getraind hebt. De locaties zijn verspreid over de provincie Fryslân. Over het algemeen zijn echter de meeste locatie te vinden in “Sudwest”. De juiste locatie wordt kort voor de training bekend gemaakt via de App. Wisselende weersomstandigheden en de gesteldheid van het terrein zijn van invloed op de te gebruiken locaties.

De kosten

Bij de eerst training van het jaar betaalt iedereen lidmaatschapskosten, €15. Heb je al een training/workshop in 2023 gedaan, heb je daar als het goed is, ook je lidmaatschapskosten betaald. Geef dit indien nodig aan bij je trainer!

De kosten voor de trainingen zijn €95 (+ evt. € 15 lidmaatschap)

De inschrijving start op het moment dat het inschrijfformulier op de site zichtbaar is.

NU DUS. Nu start de inschrijving!

Na je inschrijving ontvang je zo snel mogelijk een reactie van ons. De trainingen starten onder voorbehoud in de week van 11 april en gaan door tot week 37 (11 september 2023).

De uiteindelijke plaatsing in de groepen wordt bepaald door de trainers, zij weten welke honden (en voorjagers) een goed mix maken om een prettige en succesvolle training te realiseren. Na een ca. 2 lessen kan de trainer adviseren dat het verstandig is, in het belang van de hond en/of de voorjager, naar een andere groep te gaan.

Het aantal trainingen is om verschillende redenen beperkt, daardoor kan er een wachtlijst ontstaan. Het is daarom belangrijk om te vermelden dat je deelname aan de training vervalt als 3x niet aanwezig bent op de training. Deze plaats wordt dan opgevuld door iemand van de wachtlijst.