Het zomerseizoen staat weer voor de deur!

Trainen bij Súd West vraagt veel van voorjager hond en trainer. Wij zoeken dan ook naar een gezamenlijke doelstelling en zo mogelijk een click bij het indelen van trainingsgroepjes
Centraal staat de houding van voorjager en hond. Wij zijn geen voorstander van corrigeren, al is dat wat anders dan het continu belonen.
De trainers proberen een oefening zo uit te zetten dat het maken van fouten bijna onmogelijk is.
Voor een trainer is het zoeken naar de aanleg, ervaring maar ook de motivatie van de hond om zo samen met de voorjager een training tot een succes te maken. Vandaar dat we over het algemeen in kleine groepjes trainen. Sommige ervaren dit als een privé training in een groep.

Dit jaar zijn er cursussen voor jagers en trainingsmogelijkheden voor zowel beginnend als gevorderde voorjagers die zelf niet jagen maar wel graag met een jachthond willen trainen.

De ‘zomer’ trainingsmogelijkheden bij onze jachthondenopleiding.

Inschrijven kan van af nu en stopt op dinsdag 26 maart 20.00 uur Van af vrijdag 29 maart hoort iedereen “of” en in welke groep hij/zij geplaatst is.

De start van het seizoen is voor de meeste groepen in week 16 ( = van af 15 april) en stopt in week 36 Dat is de eerste volle week van september.

MAANDAG

Er zijn dit seizoen twee jagersgroepen.

Eén jagersgroep is op maandag, hier krijgen leden die in aanmerking komen om in deze groep mee te trainen persoonlijk een uitnodiging.

DINSDAG

De dinsdag is gereserveerd voor “jonge” retrievers. Deze groep is nagenoeg vol. Inschrijven kan alleen op een reserve lijst.

WOENSDAG

Een tweede jagersgroep traint op woensdagavond deze staat open voor jongehonden waarvan de voorjager zelf jager is en jaagt. (praktijk groep)

In uitzonderlijke gevallen plaatsen wij voorjagers waarvan de hond regelmatig mee op jacht gaat maar waarvan de voorjager zelf geen jager is.

Verder is er op woensdag een mogelijkheid in te schrijven voor workshops/ modules .

MODULE: A

KENNISMAKING JACHTHONDEN TRAINING.

3 avondtrainingen kennismaking jacht. Speciaal voor mensen die samen met hun hond willen snuffelen aan de basis training jacht.

Data: 10 ,17 en 24 april

MODULE: B 3 avondtrainingen

CORRECT APPORTEREN

(apporteren kan je leren).

Data: 15, 22 en 29 mei

Voor de meer ervaren vj’s en honden.

MODULE C: 3 avondtrainingen

VERLOREN ZOEKEN

Data: 5, 12 en 19 juni

MODULE D: 3 avondtrainingen

DIRIGEREN.

Data 26 juni, 3 en 10 juli.

VRIJDAG

Is een open groep maar een lichte voorkeur voor staande honden. Plaatsing na overleg met de trainers.

Op dit moment hebben wij geen puppy jacht training.

Zodra daar weer ruimte voor is komt dat op de website.

De trainingen

Heb je niet eerder bij ons getraind vermeld dan bij de aanmelding waar en hoe lang je getraind hebt. De locaties zijn verspreid over de provincie Fryslân. Over het algemeen zijn echter de meeste locatie te vinden in “Sudwest”. De juiste locatie wordt kort voor de training bekend gemaakt via de App. Wisselende weersomstandigheden en de gesteldheid van het terrein zijn van invloed op de te gebruiken locaties.

De kosten

De kosten voor een training zijn € 120 (+  € 20 lidmaatschap),  de rekening krijg via de App van je trainer in de loop de training.

De inschrijving start op het moment dat het inschrijfformulier op de site zichtbaar is.

NU DUS. Nu start de inschrijving!

De uiteindelijke plaatsing in de groepen wordt bepaald door de trainers, zij weten welke honden (en voorjagers) een goed mix maken om een prettige en succesvolle training te realiseren. Na een ca. 2 lessen kan de trainer adviseren dat het verstandig is, in het belang van de hond en/of de voorjager, naar een andere groep te gaan.

Het aantal trainingen is helaas beperkt, daardoor kan er een wachtlijst ontstaan. Het is daarom belangrijk om te vermelden dat je deelname aan de training vervalt als 3x niet aanwezig bent op de training. Deze plaats wordt dan opgevuld door iemand van de wachtlijst.